Dobro jutro!

Danes imamo na urniku eno uro slovenščine in dve uri družbe. Ne pozabi na likovno umetnost, navodila za likovno nalogo boš našel/našla pod zavihkom LUM.

SLJ

Končali smo še eno poglavje. Sledi preverjanje in malo utrjevanja. Reši naloge na straneh 60-62. Na strani 63 presodi, kako ti je šlo. 🙂 Prosim, če se le da, mi poslikaj stran 61 in 63 ter pošlji.

DRUŽBA

Danes začenjamo z novim poglavjem, ki bo govorilo o zgodovini, predvsem bo poudarek na zgodovini našega ozemlja. O tem smo se že pogovarjali in res mi je žal, da moramo to temo obdelati takole na daljavo, ker zgodovina je v bistvu ena dolga zanimiva zgodba, polna različnih dogodkov, o katerih bi vam tako rada pripovedovala, takole boste pa več ali manj samo brali. Poskusila bom vseeno zadeve narediti malo zanimivejše, tako da vam bom ob poglavjih prilepila različne posnetke ali interaktivne razlage.

Danes se lotimo uvoda. Zato, da bomo zgodovini lažje sledili, je najpomembnejše, da usvojimo ČASOVNI TRAK. Ta je narisan na dnu strani 102 in 103 ter malo obrazložen na strani 103.

Preberi si o zgodovini na splošno na straneh 102-104.

Oglej si še tale zanimiv posnetek. Res je v angleščini, ampak je slikovno gradivo dovolj jasno, da boste večino razumeli. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=P2C2gPqsmAc

 

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120% }
a:link { so-language: zxx }