Dobro jutro!

Nov teden je pred nami. Zelo sem razočarana nad novico, da se kot kaže letos ne bomo več videli v šoli. Sem se veselila napovedi, da bomo vseeno v drugi polovici maja delali v razredih.

Danes ponedeljkov urnik…

SLOVENŠČINA

Napiši svoje misli o šolanju na daljavo. Kaj ti je všeč, kaj ne? Kako se ti zdi, da napreduje tvoje znanje? Opiši, kaj čutiš glede ocenjevanja na daljavo, te skrbi, kaj pričakuješ? Kako se spopadaš s pomanjkanjem druženja s sošolci? Rada bi prebrala o tvojih občutkih in težavah, če jih imaš. Naj ti ne bo nič nerodno, napiši tisto, kar zares misliš. Tega ne bom delila z nikomer….

MATEMATIKA

Danes malo pogledamo računanje z denarno enoto. To so pri nas evri. Zapis cen poznaš iz trgovine.

V delovnem zvezku imaš razlago tega zapisa ter pretvorbe: 1€ = 100 c

To ti bo v pomoč pri računanju,

Zaokroževanje ti ne bi smelo delati težav. Zaokrožujemo enako kot pri običajnih številih.

Reši naloge na straneh 54 in 55.

NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA

Zaključujemo poglavje o prsti. Del smo ga spustili, ker bi bilo potrebno delati s pravo prstjo, to pa imamo žal v šoli. 🙁 Težko bi jo našli sami. To ne pomeni, da ne smete poskusiti narediti kakšne od nalog, le obvezno ni.

Danes še malo o čebelah. Na strani 106 so le omenjene, ker pa brez čebel tudi nas kmalu ne bi bilo več na planetu, si zaslužijo malo več…

Tu je posnetek, ki si ga ogledaš. V zvezek zapiši 5 povedi, s katerimi boš zapisal/a najpomembnejša dejstva, ki jih boš slišal/a oziroma videl/a v posnetku.