Sodobna priprava hrane 7. r

Četrtek, 28.5.2020

Pozdravljeni učenci! Tokrat je pred vami še ena priprava jedi. Sami izberite, kaj boste pripravili. Edini pogoj je, da gre za glavno jed, ki jo boste postregli za kosilo. Poročilo pošlji najkasneje do 11.6.2020. Do takrat morate posredovati vse opravljene naloge, ker bom takrat zaključevala ocene!

Četrtek, 14.5.2020

Če še nisi, potem do konca tedna pošlji pripravljeno besedilo za tvojo predstavitev. (Glej navodila 23.4.) V naslednjih dveh tednih pa pripravi predstavitev v power pointu in jo do 28.5. posreduj na moj naslov. Obe nalogi skupaj bosta ocenjeni.

Četrtek, 23.4.2020

Pozdravljeni, današnja navodila vas čakajo v priponki TUKAJ.

Četrtek, 9.4.2020

Večina izmed vas se mi je že oglasila in mi posredovala poročila in fotografije pripravljenih jedi. Nekateri izmed vas pa tega še vedno niste storili. Prosim vas, da se mi danes oziroma najkasneje jutri oglasite preko e-pošte, da bom vedela, da učenje na daljavo poteka tako kot mora. Poslana poročila vaših jedi bodo pomembna za ocenjevanje.

Ker je pred nami praznik, prilagam povezave za nekaj idej: 1 – bananin kruh, 2- sladka pletenica, 3 – šunka v testu, namesto šunke lahko v testo ovijete tudi hrenovke. Najlažje naredite to tako, da testo razvaljate, narežete na trakove in potem trak ovijete od začetka do konca hrenovke. Ovite hrenovke potem pečete 20 minut na 170°C. Prej jih pomažite, tako kot je prikazano na posnetku s šunko. Glede na to, da kuhate lahko le s sestavinami, ki jih imate doma, so to le predlogi. Vi lahko pripravite nekaj povsem drugega. Se pravi v roku 14. dni pričakujem vaše drugo poročilo o pripravljeni jedi.

Dragi sedmošolci!

Ker nam trenutne razmere ne dopuščajo druženja in kuhanja v šolski učilnici vam predlagam, da se kuhanja občasno (lahko pa vsakodnevno) lotite kar doma. Tako boste naredili veselje ostalim članom v družini, sami pa boste izbirali kaj bo na jedilniku.

Najprej v kuharski knjigi ali na spletni strani poiščite recept za  jed, ki bo sestavljena iz živil, ki jih imate DOMA (npr. krompirjev golaž ali zelenjavna juha, rižota, lazanja, palačinke z jabolki, mufini, …karkoli ). Če imate radi izziv lahko jed kreirate tudi sami. Vem, da so med vami zelo spretni kuharji in kuharice.

Napišite poročilo vašega dela ter poslikajte pripravljeno jed. Navodila za poročilo najdete tukaj.

Seveda pa je prav, da se lotite tudi drugih gospodinjskih opravil in s tem malce razbremenite starše. Lahko posesate, pospravite po stanovanju ali hiši, pripravite mizo, izpraznete ali napolnite pomivalni stroj, odnesete smeti, zlikate perilo, … Idej je več kot dovolj. Vse vaše aktivnosti mi lahko posredujete na mateja.benedik@guest.arnes.si