Podelitev priznanj za zgodovinske naloge na razpisu Podobe Prekmurja o obeležitvi 100-letnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

18. 6. 2019 so se trije učenci 9. razreda in tri učenke 8. razreda v Fužinskem gradu v Ljubljani udeležili zaključne prireditve ob natečaju Podobe Prekmurja, ki so ga na Zavodu RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport razpisali za učence osnovnih šol in dijake srednjih šol iz slovenskega kulturnega prostora. Avtorjem in avtoricam z OŠ Bičevje ter mentorici Bernardi Avsenik sta priznanja ter zahvalo podelila dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, ter Milan Kučan, prvi predsednik Republike Slovenije.

17. avgusta 2019 bomo v Republiki Sloveniji obeležili pomemben jubilej100. obletnico priključitve Prekmurja in združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. 18. avgusta 1919 je namreč v Beltincih potekalo množično ljudsko zborovanje, na katerem je vojska Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev predala oblast nad Prekmurjem civilnemu upravitelju. Obeleženje 100-letnice ni pomembno samo za Prekmurje, ampak je dogodek, ki je  pomemben tudi na nacionalni ravni.

Mentorica Bernarda Avsenik