SLOVENŠČINA

Ponovno poslušaj posnetek na strani 82

https://www.ucimte.com/?q=youtube/280/0

Reši nalogo na strani 82 ter natančno preberi, kako opisujemo predmete in rastline. Najprej se bomo osredotočili na opis rastline. Na strani 83 je opis rastline tudi zapisan. Tudi to natančno preberi.

MATEMATIKA

Ta teden se malo vračamo h geometriji. Najprej se spomnimo, kaj smo se že naučili o krogih in krožnicah, ter kako smo jih risali s šestilom.

Na strani 65 reši nalogo 1 (spomni se, da je krog lik, krožnica pa črta). Reši tudi nalogo 2. Nato se pri nalogi 3 spomni, kako s šestilom rišemo krožnice. Pazi, kako držiš šestilo in predvsem poskusi kar se da mirno zakrožiti, da se krožnica ne zamakne.

 NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA

Na strani 109 imaš zgoraj dejavnost s svečo. Te dejavnosti ne izvajaj sam, počakaj, da bo prisoetna odrasla oseba, ki ti lahko pomaga prižgati čajno svečko. Če čajne svečke nimaš, lahko uporabiš tudi kakšno drugo, če pa nimaš nobene, pa lahko na spodnjem posnetku, ki je sicer namenjen dodatni nalogi, pogledaš, kako izgleda njen plamen.

Odgovori na vprašanja pri dejavnosti. Nato si preberi o sveči ter kaj se dogaja, ko svečo prižgemo.

Čisto spodaj je še kratka zanimiva dejavnost o barvi plamena. Ta je odvisna od goriva in temperature ognja. Reši nalogi A in B na strani 110.

Na posnetku si poglej poskus. Poskusi razložiti, zakaj se dvigne gladina vode. Pri tem uporabi naravoslovne izraze, ki jih že dobro poznaš od prej.

Če je tvoja ocena iz naravoslovja med dvema ocenama, je ta naloga (če bo dobro narejena) lahko uporabljena za zvišanje ocene.

https://www.youtube.com/watch?v=ih4XF5YiN1s

Nalogo lahko oddaš do srede zvečer. Pri četrtkovih navodilih boste našli odgovor na vprašanje.

p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #00000a; line-height: 120%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 }
p.western { font-family: “Liberation Serif”, serif; font-size: 12pt; so-language: sl-SI }
p.cjk { font-family: “Noto Sans CJK SC Regular”; font-size: 12pt; so-language: zh-CN }
p.ctl { font-family: “FreeSans”; font-size: 12pt; so-language: hi-IN }
a:link { so-language: zxx }