Gledališče z gibanjem 2

Pozdravljeni, učenci!

Žal stanje ni nič boljše, ampak celo slabše, kot je bilo ob našem zadnjem srečanju, zato bomo tudi pri naši dejavnosti pričeli s poukom na daljavo. Uri, ki naj bi potekali v ponedeljek, 30. 3. 2020, in en teden kasneje, 6. 4. 2020, boste nadomestili z ogledom predstave na povezavi. Dijaki Škofijske klasične gimnazije so se namreč pogumno lotili veliiikega projekta: dramatizirali so roman Vinka Möderndorferja Kit na plaži in posnetek objavili na Youtubu. Za ogled boste potrebovali malo manj kot 80 minut. Po ogledu mi na kateri koli način pošljite sporočilo, v katerem boste zapisali, ali vam je bila predstava všeč ali ne, ter pojasnili svoje mnenje o njej.

Želim vam prijeten ogled!

učiteljica Vesna

 

Dragi učenci!

Na osnovi najnovejših informacij je vzklilo upanje, da nam uspe izvesti predstavo Prekletstvo zelenih štumfov. Ko ste izdelovali plakate, sem naredila Programski list. Vaša naloga (za 20. 4. 2020) je, da ga izboljšate.

Lep pozdrav,

učiteljica Vesna

 

Dragi učenci!

Danes, 4. 5. 2020, boste čas, namenjen gledališču, namenili vajam za sprostitev. Po vajah mi sporočite (vesna.znidar-kadunc@guest.arnes.si), kako se počutite.

Lep pozdrav,

učiteljica Vesna

 

Pozdravljeni, učenci!

Naloga za 11. 5. 2020: Ko ste začeli vstopati v svet gledališča, ste se zagotovo srečali s prav posebno obliko gledališke umetnosti, z lutkovno igro. Sedaj, ko ste že starejši, boste predstavo ne le gledali in v njej uživali, temveč boste tudi analizirali njene značilnosti ter se seznanili s postopkom njenega nastanka. Pri Veseli šoli so pripravili dve učni poti o tej temi (izberi ustrezno): za učence od 4. do 6. razreda ter za učence od 7. do 9. razreda. Pri reševanju vam želim veliko zabave in uspeha.

Lep pozdrav,

učiteljica Vesna

 

Dragi učenci!

Danes, 18. 5. 2020, se vidimo zadnjič v tem šolskem letu, pa še to na daljavo. 🙁 Prosim vas, da mi za zaključek na elektronski naslov (vesna.znidar-kadunc@guest.arnes.si) sporočite kakšno misel o ID Gledališče.

Lep pozdrav,

učiteljica Vesna